UA-102163067-1
Fidel Roca Blog

El taller escolar de Fidel Roca: ‘El dibuix més important’

Taller escolar Fidel Roca

Com ja sabeu, a Fidel Roca ens hem especialitzat, entre d’altres coses, en els gravats de dibuixos infantils en alumini a través de la marca CreaTu. Vam començar fa uns anys i, posteriorment, hem anat perfeccionant la tècnica afegint-hi, per exemple, la possibilitat de fer gravats en color. Un dia, vam voler-ho ensenyar a l’escola dels nostres fills i els vam proposar un taller. La cosa va anar tan bé que vam formalitzar la idea, per dir-ho d’alguna manera, i ara realitzem el taller escolar de Fidel Roca, titulat El dibuix més important, a moltes escoles tan del nostre entorn més immediat com de més enllà.

Creiem que l’observació, el contacte i l’experimentació són eines bàsiques i imprescindibles per l’aprenentatge i el creixement dels més petits i per això ens agrada molt oferir la nostra experiència, la nostra pràctica i els nostres coneixements a tots aquelles escoles que ho vulguin. D’aquesta forma acostem als nois i noies un espai que a molts els és desconegut: un taller d’artesania. I, a més d’explicar-los com funciona, els materials que s’utilitzen i com s’hi treballa; els donem l’oportunitat de participar en el procés de transformació de diferents materials a través del dibuix.

L’objectiu concret del taller escolar de Fidel Roca és que els nens i nenes puguin veure com es transformen els seus dibuixos en plafons d’alumini per poder penjar a casa i tenir així una decoració ben original, personalitzada i carregada de sentiment. El taller s’adreça especialment als alumnes de cicle mitjà de Primària (tercer i quart), tot i que es pot fer extensiu a d’altres cicles.

La iniciativa consta de dues parts. Comencem amb una visita a l’escola per explicar com es transforma un dibuix en un quadre d’alumini i proposem als alumnes que facin un dibuix. Després, els nanos visiten el nostre taller. Com que, prèviament, les escoles ens han fet arribar els seus dibuixos, allà fem, en directe, la transformació. Així, els petits poden veure com es digitalitza la seva creació, com es grava en alumini i com s’hi afegeix el color.

Taller Escolar Fidel Roca

Al final del taller, cada nen tindrà el seu dibuix convertit en un gravat. Però com que seria molt llarg si elaboréssim tots els plafons el mateix dia, n’escollim un parell per fer-los al taller i, la resta, un cop acabats, els fem arribar a l’escola perquè els mestres puguin repartir-los o en puguin fer una exposició, per exemple.

Si sou mestres i us agrada la proposta, o si sou pares i la voleu proposar al centre on van els vostres fills, no dubteu en posar-vos en contacte amb nosaltres! Truqueu-nos al 93 723 70 99 i parlem-ne! O, si ho preferiu, escriviu-nos un mail i us en donem més detalls! Segur que els nois i noies aprendran i s’ho passaran bé! I a casa tindreu un record únic i original!

0 Comments

Deixa un comentari