UA-102163067-1
Fidel Roca Blog

Com mantenir les teves peces sempre com noves

Quan una peça ens agrada molt, ja sigui de joieria, com de roba com algun complement, sempre procurem cuidar-la el millor que podem. Però el pas del temps, el contacte amb l’entorn i l’ús, fan que aquells objectes més preuats per nosaltres, acabin presentant imperfeccions. Quan es tracta de
roba o molts complements, hem de resignar-nos a llençar-los o donar-los una nova vida, però en el cas de les joies, tenim l’oportunitat de restaurar-les. I d’això va aquest post!

Periòdicament, porteu-nos les peces i us en farem el manteniment. Des de casa, però, podeu fer algunes coses per a que el manteniment sigui major i poder lluir unes peces ben boniques cada dia de l’any. Us les presentem aquí:

Vigileu on les guardeu

És essencial. Sovint ens trobem amb persones que pensen que les peces no li duren en perfecte estat tot el que li haurien de durar.  A vegades, això és conseqüència del lloc on es guarden. Quan arribem a casa, no solem tenir ganes de massa rituals i deixem totes les joies sobre una tauleta o dins una safateta . Això, si bé és pràctic, està lluny de ser el millor per les nostres peces, que corren el risc de rebre cops, caigudes, pèrdues i també ratllades. Per això, val la pena tenir un joier amb diversos departaments específics per a cada tipus de peça i invertir un temps en guardar-les bé.

Cremes i altres productes                                          

Però hi ha qui té molta cura de com desa les peces i que tot i així, veu com se li oxida la plata de les arracades molt depressa. I és que sovint, qui no es posa diverses cremes i maquillatges a la cara, almenys es posa una crema hidratant o  solar… i, malgrat i que aquests productes ens ajuden a estar ben macos, també poden envellir prematurament les joies. No us deixeu de posar res per aquest motiu, només faltaria! Però és important que ho tingueu en compte, almenys, per a entendre per què, a vegades, duren tan poc en perfecte estat, les peces.

El truc del fregall de cuina

Però, irremeiablement, les joies envelleixen amb el temps per l’ús i inclús pel sol contacte amb l’entorn.
Molts cops, els nostres clients ens pregunten si venem algun producte per a netejar les peces i nosaltres sempre responem el mateix: no us compliqueu la vida amb poductes químics extranys! Agafeu un fregall de cuina d’aquells que solen ser de color verd ampolla per a fregar els plats i a fer neteja! Us expliquem com, malgrat i que tampoc té massa secret:

1) Busqueu una superfície plana i ben il·luminada, en la que no us feu ombra a vosaltres mateixos al treballar sobre la peça.
2) Agafeu la peça que volgueu netejar i mireu cap a on va el material. Volem dir amb això, cap a on està polida la peça. Això, no sempre es veu, però es pot intuir o, almenys, es pot mirar cap a on ens serà més pràctic fregar a nosaltres.
3) Fregueu suaument amb el fregall de cuina sempre en la mateixa direcció fins que la peça quedi llisa i matitzada.

Cal tenir en compte alguns aspectes abans de seguir aquest procediment: Per una banda, hem de tenir present que el fregall no només esborrarà les petites ratllades sino també el brillant de la peça. Si volem un acabat satinat, millor que deixem el fregall a la cuina. Per altra banda, això no funciona en tots els materials… No ho proveu amb peces de fusta (a les que podriem treure el barnís), pintura o d’alguns metalls com l’acer ni tampoc en peces amb banys. Assegureu-vos que sou davant una peça feta íntegrament amb metalls com l’or o la plata i sense barnissos. Malgrat i que les nostres peces de plata i or són massisses i no tenen banys, consulteu-nos quan compreu la peça o en qualsevol moment per tal d’evitar ensurts (n’hi ha que tenen fusta o pintura)!

Esperem que us hagi sigut d’utilitat!

Fins ben aviat!

0 Comments

Deixa un comentari